Inför kursen

Här är lite information som kan vara bra att tänka på när du förbereder dig för kursen.

Kursstart

Kursen startar med registrering klockan 16.00 på hotellet i Riksgränsen, lokal Blå rummet.

Covid-19

För närvarande rekommenderar vi vaccination mot Covid-19 och säsongsinfluensan, men det är inget krav. Vi följer dock smittläget och det kan bli så att vi tillhandahåller munskydd för de katedrala föreläsningarna samt gruppövningarna. Kom ihåg att det faller ett stort ansvar på dig som kursdeltagare att informera kursledningen om du känner dig det minsta krasslig.

Avboka plats

Kursen har vanligtvis väldigt många ansökningar. Kursledningen ser det stora antalet ansökningar som ett bevis på att kursen fyller sin plats och att tidigare års deltagare varit nöjda. Det ställer också krav på oss att fortsätta att göra deltagarna nöjda, och vi arbetar med att utveckla kursen och göra den bättre för varje år. Då många inte blivit antagna, är det mycket viktigt att du meddelar omgående om du fått förhinder, så att vi har möjlighet att ge din plats till någon annan. 

Boende

Boendet är i delat rum på hotellet i Riksgränsen. Det är bokat söndag – söndag men vi vet sen tidigare att många åker hem redan på lördag. Var god att meddela därför så fort som möjligt om du ändrat dig och åker hem innan! Observera också att du måste boka resa till och från kursen själv, det går bland annat nattåg från Stockholm till Riksgränsen som man kan stiga på längs vägen.

Vad ingår

Kursen inkluderar boende (med sängkläder etcetera), helpension, liftkort och övningsmatrial. Det går bra att uppgradera veckokortet till säsongskort till en kostnad av 2245 kronor (2022 års pris, kan ändras). Du har möjlighet att göra detta redan till premiären i Riksgränsen, inne på hotellet i liftkortskassan (Sporten). Du uppger att du ska gå kurs v. 12 med Kiruna Sjukhus samt vad du heter, det ligger listor där med deltagarnas namn. Tilläggsbetalningen görs direkt i kassan. Kostnad för keycard tillkommer med 60 kr om du inte har med ett eget.

Att ta med

Ta med dig varma kläder för utomhusväder samt adekvat skidutrustning. Se till att ha med åtminstone ett rejält varmt oömt ombyte för övningarna i backen och ta även gärna med ett liggunderlag för övningarna. Glöm inte att ha med riktigt varma skor/stövlar. Ta med egen transceiver om du har sådan, då det är bra att träna på egna prylar. Skidor för att åka i liftsystemet är deltagarens eget ansvar att tillhandahålla inför kursen och en förutsättning för att kunna deltaga i övningarna i backen. Har man inte finns det att hyra i Riksgränsen, se nedan.

Det finns en SPA-anläggning med pool, så ta med egna badkläder om du vill köpa till inträde. Vill du veta något om SPA kan du läsa på Riksgränsens hemsida.

Skidvana

Vi räknar med att alla som kommer på kursen har skidvana då vissa övningar kommer att vara förlagda i backen. För priser och bokning av skidutrustning i förskott (rekommenderas): kontakta Magnus Stålnacke 070-5512684 eller gå in på http://riksgransen.se/skidakning/sportshop/

Miljö

För oss är det självklart att satsa på en pappersfri kurs så långt det är möjligt, det är smidigare för samtliga inblandade, lättare att hålla materialet uppdaterat och bättre för miljön. Allt material för kursen såsom schema kommer därför att läggas ut på www.riksgränsenkursen.se när kursen närmar sig.

Föreläsningarna kommer att tillhandahållas digitalt om än inte alltid i förskott. De delar på hemsidan som är lösenordsskyddade är det pga upphovsrätt eller att de innehåller personuppgifter, lösenord kommer att erhållas när man väl är på kursen.

Under kursen har vi också en WhatsApp-grupp för deltagarna där vi skickar ut kontinuerlig information. Anmälan till gruppen gör man samtidigt som man anmäler sig till kursen. Självklart får man välja att inte vara med och får då hålla span på hemsidan efter information.